Notenhout Kast

Antieke notenhouten kast.

Hoe wordt notenhout verwerkt?

Antieke notenhouten kasten zijn altijd een vast onderdeel van de collectie van Den Ouden Steegh. Notenhout is een mooie luxe houtsoort met een klassieke uitstraling. Het notenhout is net als het mahoniehout bijna altijd gefineerd. Dat wil zeggen dat de antieke noten kast eigenlijk gemaakt is van bijvoorbeeld eiken-, vuren- of grenenhout is belijmd met notenhout. Dit is dan een dunne laag notenhout wat gelijmd is op de ondergrond van eiken-, vuren of grenenhout. Het zogenaamde fineren. Dit werd vroeger veelvuldig gedaan omdat een massief meubel in notenhout te kostbaar was. De antieke notenhouten kasten zijn vaak zelfs belijmd met verschillende soorten hout van de notenboom. Dan zijn de deuren bijvoorbeeld notenhout en de panelen in dezelfde deuren van wortelnoten. Wortelnoten is makkelijk te herkennen aan de grillige en decoratieve nerf. Dit is kostbaar hout en daarom meestal alleen in de panelen gebruikt.

Alternatieven voor antieke notenhouten kasten.

Naast antieke notenhouten kasten vind u in de collectie van Den Ouden Steegh ook bijvoorbeeld antieke eiken kasten, antieke mahonie kasten en antieke kersen kasten. Alle antieke notenhouten kasten zijn gerestaureerd en klaar voor gebruik als ze op de website staan.

Kosteloos bezorgen.

Mocht de juiste antieke notenhouten kast er voor u bij zitten dan is het streven deze binnen twee weken bij u te bezorgen. Thuis, of kantoor of op uw werkplek. Dit bezorgen doen we met de grootste zorg en ook het plaatsen is bij de bezorging inbegrepen. Voor we weg gaan krijgt u een advies over het onderhoud van de antieke notenhouten kast en heeft u jaren plezier van uw duurzame meubelstuk.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.