Antieke buffetkast

Antieke buffetkast

De vorm van de antieke buffetkast.

Antieke buffetkasten zijn kasten die bijna altijd uit twee delen bestaan. Een onderkast en een bovenkast. Het belangrijkste kenmerk van een antieke buffetkast is dat de bovenkast altijd iets naar achter ligt ten opzichte van de onderkast. De bovenkast is dus iets ondieper. Dit geeft de antieke buffetkast optisch een minder massief en wat luchtiger uiterlijk. De bovenkast van de antieke buffetkast kan voorzien zijn van glas of hout in de deuren. Als er zich glas bevindt in de panelen van de deuren van de bovenkast kan de antieke buffetkast ook de benaming antieke boekenkast, antieke winkelkast, antieke vitrinekast of antieke servieskast hebben. Antieke buffetkasten zijn op deze manier, als er glas in de deuren zit een prachtige opbergplek voor mooie spullen zoals bijvoorbeeld een servies, mooie glazen, zilverwerk of boeken. Het is ook mogelijk dat er glas in de zijkanten van de bovenkast zit, dan geeft het nog meer lichtinval op de spullen die erin staan.

Onderhoud en gebruik van de antieke buffetkast.

De antieke servieskasten worden als ze binnen komen bij Den Ouden Steegh net als alle kasten nagekeken door een kundig restaurateur. Deze kijkt de antieke kasten na en restaureert het daar waar het nodig is. Als dit gebeurt is worden de antieke kasten in de bijenwas gezet. Dit geeft voeding aan het hout en een prachtig patina aan alle meubels. De antieke buffetkast is dan klaar voor gebruik.

Bezorgen van de antieke buffetkast.

Als uw keuze is gevallen op een antieke buffetkast van Den Ouden Steegh dan wordt deze gratis bezorgd en geplaatst in heel Nederland. Dat kan op een huisadres maar natuurlijk ook op kantoor of werkplek. We doen dit altijd in overleg en we regelen het transport met de grootste zorg. Daarna kunt u genieten van uw antieke buffetkast.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.