Antieke kasten

Antieke kast

Aanbod van Den Ouden Steegh

Den Ouden Steegh is een bedrijf dat is gespecialiseerd in de in- en verkoop van antieke meubels. U vindt bij Den Ouden Steegh bijvoorbeeld antieke bureaus, antieke secretaires, antieke eettafels, antieke salontafels, antieke stoelen en antieke kasten. Het grootste deel van de collectie bestaat uit antieke kasten. We noemen meubels antiek als ze meer dan 100 jaar oud zijn. Alle antieke kasten in de collectie van Den Ouden Steegh voldoen aan deze voorwaarde.

Verschillende soorten antieke kasten

Veel antieke kasten zijn toe te schrijven aan een bepaalde stijl. Deze stijl werd vroeger vaak door de heersende koning / koningshuis bepaald. Hij bepaalde de mode op alle vlakken en ook op het gebied van meubels. Deze verschillende stijlen hebben allemaal een naam. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Queen Ann, Louis Philippe, Lodewijk XVI. Meestal was de mode op meubelgebied landgebonden maar het ging ook wel de grens over. In het eind van de 19e eeuws vervaagd de invloed van het koningshuis en komen er ook andere stromingen op het gebied van antieke kasten zoals Jugendstil en Art Deco. Deze inmiddels antieke kasten zijn vaak duidelijk te herkennen aan verschillende stijlkenmerken. Naast de verschillende stijlen zijn er ook verschillende soorten kasten. Dit heeft meestal te maken met de functie die ze van oudsher vervulden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kabinet, buffetkast, linnenkast, spinde, ladekast, kuifkast, vitrinekast, servieskast of boekenkast. Al deze elemementen zijn van invloed op de waarde van de kast. De leeftijd, wat heeft de tand des tijds gedaan, beschadigingen aan de antieke kast en de compleetheid van de antieke kast.

Praktische informatie over antieke kasten

Alle antieke kasten van Den Ouden Steegh worden door een kundig restaurateur nagekeken en gerestaureerd waar nodig. De antieke kasten worden gerestaureerd met oude materialen om zo dicht mogelijk bij het originele meubel te blijven. Vervolgens zijn alle antieke kasten in de was gezet. Alle antieke kasten worden in de natuurlijke bijenwas gezet. Dit zorgt voor een goede bescherming van het hout en geeft een prachtig patina aan het hout. Vervolgens zijn ze klaar voor gebruik. Alle meubels die u vindt op de site zijn dus klaar om afgeleverd te worden. Het streven is om alle gekochte meubels binnen twee weken af te leveren en te plaatsen. Dit laatste is inbegrepen in de prijs. Bij aflevering krijgt u ook een advies over het onderhoud van de antieke kast.

Veel gestelde vragen over Antieke kasten.

Welke soorten antieke kasten zijn er?

Antieke kasten zijn te onderscheiden in houtsoort, zoals bijvoorbeeld: eikenhouten kasten, kersenhouten kasten, notenhouten kasten, mahoniehouten kasten en iepenhouten kasten. Het onderscheid kan ook gemaakt worden in het type kast zoals bijvoorbeeld: antiek kabinet, antieke Louis Philippe kast, antieke buffetkast, antieke meidenkast, antiek dressoir, antieke boekenkast, antieke vitrinekast, antieke spinde.

Hoe een antieke kast opknappen?

Een antieke kast heeft door zijn leeftijd vaak sporen van het gebruik of het is stuk of er missen onderdelen. Daar hebben wij een kundig restaurateur voor die alle antieke kasten weer opknapt zodat ze nog vele generaties mee kunnen.

Wat is de waarde van antieke kasten?

De waarde van een antieke kast is afhankelijk van de staat van de kast, de kleur, het model, de leeftijd en de originalitieit van de kast. Dit is allemaal bepalende voor de waarde van een antieke kast.

Hoe een antieke kast in de was zetten?

Bij Den Ouden Steegh gebruiken we uitsluitend natuurlijke bijenwas. Alle kasten worden voor aflevering in de was gezet. Dit doen we met een kwast. Met de houtnerf mee brengen we dit aan. Als de was droog is dan wordt deze uitgeborsteld met een everzwijnshaar. Wederom met de houtnerf mee.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.