Antieke boekenkast

Antieke boekenkast

Verschillende antieke boekenkasten.

Antieke boekenkasten bestaan al zolang als er boeken zijn. Antieke boekenkasten zijn er met en zonder deuren. Als de antieke boekenkasten deuren hebben zijn deze meestal voorzien van glas. Boeken zijn ook mooi om te zien en wat mooi is mag zeker gezien worden. Antieke boekenkasten zijn eigenlijk altijd voorzien van planken. De meeste zijn in hoogte verstelbaar. Dit wil zeggen dat in de hoeken van de kasten keeplatten zitten of muizentrapjes zoals we ze ook wel noemen. Deze keeplatten worden verbonden door plankendragers. Deze ondersteunen de planken en zijn door middel van de keeplatten in hoogte verstelbaar. Dit biedt de mogelijkheid om de indeling van de kast zo efficiënt mogelijk te maken. Doordat er keeplatten in de antieke boekenkast zitten is het erg eenvoudig om er een plank bij te maken. Dit indien het aantal planken niet genoeg is om alle boeken op te bergen.

Functie van de antieke boekenkast.

Een antieke boekenkast is natuurlijk niet alleen geschikt voor boeken. Het biedt ook een prima plek voor het opbergen van bijvoorbeeld servies of mooie decoratieve spullen. Misschien een kunstvoorwerp of een souvenir van een mooie reis. De antieke boekenkast biedt plaats aan alle mooie spullen die gezien mogen worden.

Antieke boekenkasten kunnen ook een andere naam hebben maar hetzelfde doel dienen. Denk hierbij aan een antieke bibliotheekkast, antieke vitrinekast of antieke winkelkast.

Praktische informatie over de antieke boekenkast.

Antieke boekenkasten kunnen uitneembaar zijn of uit één stuk. Voor het transport maakt dit niet uit. Den Ouden Steegh is erop ingericht om de antieke boekenkast op de juiste manier te vervoeren en bij u thuis of bijvoorbeeld op kantoor af te leveren. Alle antieke boekenkasten worden gratis bezorgd in heel Nederland. Na het bezorgen krijgt u advies over het onderhoud van de antieke boekenkast en kunt u er meteen gebruik van maken.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.