Mahonie kast

Antieke mahonie kast.

Hoe zijn antieke mahonie kasten gemaakt?

Antieke kasten zijn bijna altijd gemaakt van hout. In hout zijn er vele verschillende soorten. Een aantal houtsoorten zijn veelvuldig gebruikt om meubels van te maken. Een van deze soorten is mahonie. Hier zijn mahonie meubels van gemaakt en inmiddels zijn dat antieke mahonie meubels of antieke mahonie kasten in het bijzonder. Deze antieke mahonie kasten zijn vaak niet alleen van mahoniehout gemaakt. Antieke mahonie kasten zijn bijna altijd gemaakt van eiken- , grenen, of vurenhout gemaakt. Daarna zijn de kasten belijmd met mahoniehout. Dit heet fineren. Er is dus een dunne laag mahoniehout gelijmd op de eiken-, grenen- of vurenhout. Dit werd gedaan om kosten te besparen. Een massief mahonie meubel werd niet vaak gemaakt omdat dit te kostbaar was. Het mahoniehout wordt in het Frans Acajou genoemd.

Verschillende soorten mahoniehout.

Mahoniehout werd en wordt opgedeeld in twee soorten. Afrikaans mahoniehout en Amerikaans mahoniehout. Ze werden voor antieke mahonie kasten beide gebruikt.

Naast antieke mahonie kasten heeft Den Ouden Steegh ook bijvoorbeeld antieke eiken kasten, antieke noten kasten en antieke kersen kasten in de collectie. Alle kasten hebben zo hun eigen uitstraling. Antieke mahonie kasten zijn eigenlijk altijd gepolitoerd. Dit geeft een glanzende laag op het hout. Politoer is een oplossing van schellak in alcohol. Dit wordt gebruikt om het hout af te dichten. De schellak wordt met ronddraaiende bewegingen op het hout aangebracht.

Onderhoud van antieke mahonie kasten.

Voor het onderhoud van de mahonie kasten worden alle kasten door Den Ouden Steegh altijd in de bijenwas gezet. Dit geeft voeding aan het hout en een prachtig patina. Zo kunnen alle antieke mahonie kasten weer jaren mee. We adviseren de antieke mahonie kasten jaarlijks in de bijenwas te zetten voor het behoud van de meubels.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.