Secretaire antiek

Antieke secretaire.

Wat is een antieke secretaire?

Een antieke secretaire is een antiek bureau. Het is een antiek bureau met een schuine klep. Deze schuine klep kan naar voren geklapt worden en rust dan op twee houten balkjes. Uitgeklapt is dit dan tevens het werkblad. Dit werkblad kan van massief hout zijn maar kan ook ingelegd zijn met bijvoorbeeld vilt of leer. Dit laatste geeft een wat luxere uitstraling aan de antieke secretaire. Dit ingelegde vilt of leer is in verschillende kleuren te vinden in een antieke secretaire. Het meubel is vaak uit 1 stuk en zo wordt hij ook vervoerd.

Verschillende vormen van antieke secretaires.

De antieke secretaire heeft ook nog andere verschijningsvormen. Denk hierbij aan het antieke rolluikbureau of antiek cilinderbureau. Deze twee vormen van antieke bureaus hebben een rolluik of cilinder met daarachter verschillende vakjes en laatjes. Hier zijn vaak vernuftig verstopte vakjes te vinden. Het advies is om altijd even goed te kijken naar de verborgen opbergplaatsen. De antieke secretaires hebben vaak ook voor nu een goede werkhoogte. Het uitgeklapte werkblad is meestal tussen de 75 en 78 cm hoog. Dit is een aangename hoogte om aan te werken. Dus ondanks dat de antieke secretaire meer dan 100 jaar oud is, is het nog steeds een fijn meubel om aan te werken. En natuurlijk het grote voordeel is dat na de gedane arbeid de antieke secretaire dicht geklapt kan worden en de werkplek meteen opgeruimd is. Wel zo fijn. Mooi dat een werkplek dus ook uiterst duurzaam kan zijn. De antieke secretaires zijn allemaal meer dan 100 jaar oud en nog steeds uiterst functioneel.

Verschillende materialen van secretaires.

De antieke secretaires zijn te vinden in diverse houtsoorten. Bijvoorbeeld eikenhout, notenhout of mahoniehout. Ze zijn allemaal nagekeken door een kundig restaurateur en waar nodig gerestaureerd. Vervolgens zijn de antieke secretaires in de was gezet en klaar voor gebruik. Tot slot streven we er bij Den Ouden Steegh naar om de antieke secretaires binnen twee weken te bezorgen zodat u er direct gebruik van kunt maken.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.