Antieke linnenkast

Antieke linnenkast.

Waar moet u op letten bij een antieke linnenkast.

Een antieke linnenkast wordt gebruikt voor linnengoed. Dit kunnen natuurlijk bijvoorbeeld handdoeken of beddengoed zijn. Maar het kan natuurlijk ook voor kleding gebruikt worden. Dan wordt deze kast ook wel antieke kledingkast genoemd. In beide gevallen kunt u er alle kleding of andere textiel in opbergen. Bij een antieke linnenkast die dienst gaat doen om kleding in op te hangen hebben we te maken met een minimale diepte. Deze antieke linnenkast zal een minimale binnendiepte moeten hebben van 48 cm. Een kledinghanger is namelijk 45 cm diep. Met de stof die daarbij komt is 48 cm een minimale diepte.

Van leg naar hang.

Er zijn vele antieke linnenkasten in de collectie van Den Ouden Steegh die diep genoeg zijn maar nu voorzien van planken. Dat is geen probleem. Het is voor ons eenvoudig om de antieke linnenkast te voorzien van een stang om uw kleding in op te hangen. We hebben dit al veelvuldig gedaan voor verschillende klanten waaronder diverse hotels. Voor wat inspiratie is het misschien leuk om even op de inspiratiepagina te kijken of bij de projecten.

De alternatieven voor een antieke linnenkast.

De antieke linnenkasten kunnen ook laden hebben. Dit is heel handig voor bijvoorbeeld sokken of ondergoed. En als daar te weinig ruimte voor is, is het wellicht een idee om eens aan een antieke ladekast of antieke chiffonière te denken. Deze biedt nog meer gelegenheid tot het opbergen van uw linnengoed. Antieke linnenkasten zijn er in verschillende houtsoorten. Bijvoorbeeld eikenhout, notenhout, mahoniehout of kersenhout. We kunnen altijd even meekijken om te zien of de juiste kast er voor u bij zit. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u kosteloos een zoekopdracht bij ons achterlaten. Dan gaan we in ons brede netwerk kijken of we de geschikt antieke linnenkast voor u kunnen vinden.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.